Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното 145 1.3

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното 145 1.3

Здравейте.Имам проблем с радиатора на парното ако може помоглете.Значи проблема е такъв колата си загрява нормално до окло 90град. маркучите входящия и изходящия към радиатора са горещи а не духа топло дъха хладък въздух.Разгобих го и като го барам е горещ а от горната най голямата клапа излиза смесен въздух топъл и студен,ако някой има идея от какво може да е моля помагайте.Колата е алфа 145 1.3 боксер.

Колега а като си я разглобил сети ли се да погледнеш да не е заяло нещо по механизма,които ти отваря кранчето на топлото,демек провери като въртиш първата врътка дето е за топло/студено-жилото дали ти отваря кранчето.
    sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

проблем с парното

Да колега отваря си или поне така изглегда жилото се движе добре и в двете посоки,и механизма също се движи добре,първо това проверих.Дали има някаква външна клапа от която зависи как ще духа,понеже като си мушна ръката към радиаторчето,от ляво и дясно духа топло а по средата си е студено.

Comment

Първоначално публикувано от mitaka721 Покажи съобщение
        Да колега отваря си или поне така изглегда жилото се движе добре и в двете посоки,и механизма също се движи добре,първо това проверих.Дали има някаква външна клапа от която зависи как ще духа,понеже като си мушна ръката към радиаторчето,от ляво и дясно духа топло а по средата си е студено.
        Предполагам запушване, което значи по-малък дебит гореща вода и съответно лош топлообмен. Все пак провери всичко по инсталацията, преди да сменяш.
        Arena Coast Customs

Comment

единственната външна клапа е тази от страната на пасажера но тя при отворено положение смуче въздух от вън,и обратното при затворено-от купето и се оправлява с лостчето което е под ключа за степените на вентилатора
          sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

Благодаря колеги мисля да го сменя радиаторчето вече си го поръчах,пак да видем какво ще стане.

Comment

Сори за спама, ама ако си го сменил и старото е наистина повредено, може ли да го получа за едни проби?
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
                Сори за спама, ама ако си го сменил и старото е наистина повредено, може ли да го получа за едни проби?
                още не съм го сменил,понеже май трябва да разглобя половината кола

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

днес гледах една схема на парното,та там видях 4е има една клапа която пуска студен или топъл въздух,та като я рзмърдах малко с коп4ето за топло и студено взе да духа мако по топло,ве4е взех да се съмнявам дали е от радиатор4ето.а и температурата на антифриза е 80град.дали е нормално това в градски условия?
                Last edited by mitaka721; d.m.y г., 21:14.

Comment

Нормално си е температурата да е такава. Абе ако нямаш теч в краката на шофьора от към средната конзола или каквато и да е липса на антифриз, значи не е от радиаторчето.
                  СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                  сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Провери си и крана на парното. Тия кранчета имат неприятното свойство да се чупят по най-разнообразни начини.
                    На мен ми се е случвало вътрешната част да се счупи, регулирането си работи на пръв поглед, а се оказва че вътре не се случва нищо.
                    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                      Провери си и крана на парното. Тия кранчета имат неприятното свойство да се чупят по най-разнообразни начини.
                      На мен ми се е случвало вътрешната част да се счупи, регулирането си работи на пръв поглед, а се оказва че вътре не се случва нищо.
                      Мойто фабричното беше по същия начин. Явно е често срещано.

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                        товаозна4ава ли 4е трявбва да свалям пак вси4ко
                        по принцип изходящата ртъба е малко по студена от входящата и при палене сутрин се 4увам малко булбици в радиатора,направо незнам

Comment

Първоначално публикувано от mitaka721 Покажи съобщение
                          товаозна4ава ли 4е трявбва да свалям пак вси4ко
                          по принцип изходящата ртъба е малко по студена от входящата и при палене сутрин се 4увам малко булбици в радиатора,направо незнам
                          Кранчето се намира на лесно място - при мен се свалят две от декоративните пластмаси в краката на шофьора. Самото кранче е на 2 болта и маркуча, който влиза към него. Приготваш си един лиген, защото ще изтечат около 2-3л антифриз.

Comment

Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
                            Кранчето се намира на лесно място - при мен се свалят две от декоративните пластмаси в краката на шофьора. Самото кранче е на 2 болта и маркуча, който влиза към него. Приготваш си един лиген, защото ще изтечат около 2-3л антифриз.
                            Благодаря колега така ще опитам първо,та да видим кво ще стане.

Comment

първо си обезвъздуши системата щом има бълбукане значи има въздух в парното и сега някои ще каже че тя сама се обезвъздушава което е така но тръбата за обезвъздушаване е с много малък отвор и без проблем ноже да е запушена аз имах същия проблем и напразно си сменях водната помпа и термостата и накрая видях че тоя маркуч е запушен

Comment

Working...
                              X